Home » Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία 18650;

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία 18650;

Οι μπαταρίες είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Η φόρτιση και η αλλαγή είναι φυσικά απλή και όταν φροντίζετε σωστά, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Eίναι σημαντικό λοιπόν να δώσετε προσοχή στην μπαταρία του ατμιστικού σετ σας, δεδομένου ότι η μεγαλύτερη αιτία απροσδόκητης απόδοσης είναι το ανθρώπινο λάθος.

Παρακάτω, συζητάμε παράγοντες που καθορίζουν εάν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας.

Χρόνος που χρειάζεται για να φορτιστεί μια μπαταρία 18650

Ένας από τους πιο προφανείς τρόπους για να μάθετε την υγεία της μπαταρίας 18650 είναι να λάβετε υπόψη τον χρόνο φόρτισής της.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτίσετε την μπαταρία θα πρέπει να είναι σταθερός. Εάν αρχίσει να διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο, αυτό είναι συνήθως το πρώτο ενδεικτικό σημάδι ότι η υγεία επιδεινώνεται.

Όταν χρησιμοποιείτε ξεχωριστό φορτιστή, χρειάζονται γενικά περίπου 4 ώρες για να φορτιστεί μια μπαταρία 18650. Αυτό μειώνεται σε περίπου 3 ώρες όταν χρησιμοποιείτε φορτιστή micro USB.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι χρόνοι φόρτισης ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς, ακόμη και στην περίπτωση μιας καινούριας 18650. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι μερικές ημέρες χρήσης της μπαταρίας θα σας δώσουν μια σταθερή ιδέα για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτιστεί η μπαταρία.

Καθώς η κυψέλη μεγαλώνει, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για φόρτιση – για να μην αναφέρουμε τη μείωση της ικανότητας συγκράτησης μιας φόρτισης.

Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο, συνιστάται να αντικαταστήσετε την μπαταρία 18650 mod.

Μην ανησυχείτε, οι μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τη συνεπή χρήση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αλλά μόλις αρχίσει να φαίνεται το πρώτο σημάδι φθοράς, η υποβάθμιση θα έχει ξεκινήσει και θα επιδεινωθεί από εκεί.

Ελέγξτε τη φυσική κατάσταση της μπαταρίας

Η μπαταρία 18650 ή οποιαδήποτε άλλη μπαταρία ατμίσματος θα πρέπει να μην έχει φθορά, ελαττώματα και ζημιές.

Συνιστάται η αντικατάσταση της μπαταρίας σας όταν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια φυσικής ζημιάς.

Οποιαδήποτε παραμόρφωση που προκαλεί την αλλαγή του σχήματος της μπαταρίας θα βλάψει τις ηλεκτρικές ιδιότητες της μπαταρίας και αυτό θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες πέρα από τη μειωμένη λειτουργία.

Αυτό περιλαμβάνει βαθουλώματα που μπορεί να προκύψουν όταν πέσει η μπαταρία, καθώς και γρατσουνιές που υπερβαίνουν τις επιφανειακές.

Μην ξεχνάτε το Wrap

Το «περιτύλιγμα» είναι η θερμοσυστελλόμενη σωλήνωση περιτυλίγματος που καλύπτει την μπαταρία. Μπορεί είτε να είναι προ-κομμένο είτε σαν μεγάλο ρολό.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε το περιτύλιγμα όταν αρχίσετε να βλέπετε σημάδια ζημιάς.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία της μπαταρίας 18650 και ειδικότερα στη θερμική ρύθμιση της μπαταρίας.

Ακατάλληλη φόρτιση

Φροντίζετε πάντα να φορτίζετε την μπαταρία σας με καλώδια και φορτιστές συμβατούς με την μπαταρία ή/και τη συσκευή ατμίσματος.

Η τεχνολογία φόρτισης είναι ευρεία αυτές τις μέρες και θα συναντήσετε ακόμη και «πειραγμένους» φορτιστές. Αλλά είναι καλύτερο να απομακρυνθείτε από αυτά και να μην τα προτιμάτε.

Καλώδια που φαίνονται να είναι ζεστά κατα την φόρτιση είναι επίσης καλύτερα να αποφεύγονται.

Ατυχήματα

Ατυχήματα συμβαίνουν, βλέπετε, και η μπαταρία (ακριβώς όπως μια κινητή συσκευή ή συσκευή ατμίσματος) μπορεί να γλιστρήσει από το χέρι σας και να πέσει σε ένα σκληρό πάτωμα. Ή πέσει σε νερό. Ή να κολλήσει αμμος μετά από ένα απόγευμα στην παραλία…

Αυτές οι περιπτώσεις δικαιολογούν επίσης αντικατάσταση.

Κακή αποθήκευση

Η ακατάλληλη αποθήκευση μπορεί να βλάψει μια μπαταρία 18650.

Ακατάλληλη θα μπορούσε να σημαίνει αποθήκευση της μπαταρίας σε μέρος που δέχεται πολύ ηλιακό φως ή σε μέρος που δεν είναι στεγνό.

Η αποθήκευση του 18650 σε μέρη που είναι πολύ ζεστά ή πολύ κρύα μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα μπαταρίας.

Επίλογος

Κάθε φορά που έχετε αμφιβολίες για την υγεία της μπαταρίας 18650, είναι πάντα καλύτερο από το να μην είστε προσεκτικοί και να αντικαθιστάτε την μπαταρία. Οι συνέπειες για να μην το κάνουμε αυτό θα μπορούσαν να είναι σοβαρές.

Το καλό είναι ότι η πρακτική φροντίδα της μπαταρίας δεν θα σας αναγκάσει να κάνετε περιττές αντικαταστάσεις, καθώς οι μπαταρίες είναι ένα από τα πιο μακροχρόνια εξαρτήματα μιας συσκευής ατμίσματος, παρόλο που είναι τα πιο απαιτητικά.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας με ερωτήσεις ή να ενημερώσετε τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών μας για τα συγκεκριμένα ζητήματά σας. Εμείς στο Vape Travellers Shop είμαστε πάντα εδώ για εσάς.