Το DIY e-liquid έχει μεταμορφωθεί σε χόμπι τα τελευταία χρόνια.

Από τότε που ξεκίνησε το vaping, οι άνθρωποι πειραματίζονταν με συνταγές, αλλά τώρα η κοινότητα ανάμειξης είναι τεράστια και χιλιάδες λάτρεις ανταλλάσσουν γνώσεις σε καθημερινή βάση.

Είτε είστε εξαιρετικά επιλεκτικοί στη γεύση, θέλετε να μάθετε μια νέα ικανότητα ή απλά να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα στον προϋπολογισμό σας, το DIY e-liquid είναι μια εξαιρετική επιλογή, αρκεί να το κάνετε σωστά.

Βήμα 1: Βασικά συστατικά

Ανεξάρτητα από το ποιο προφίλ γεύσης θέλετε να δημιουργήσετε, πρέπει να ξεκινήσετε με τα ίδια βασικά συστατικά. Το e-liquid παράγεται γενικά με βάση φυτική γλυκερίνη (VG) και προπυλενογλυκόλη (PG).

Ανάλογα με τον επιθυμητό όγκο ατμού, το χτύπημα στο λαιμό και το υλικό, πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές αναλογίες αυτών των βάσεων, οπότε αποθηκεύστε πολλά για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι 70:30 VG: PG για sub-ohm vaping και 50:50 VG: PG για συσκευές (MTL) (Τσιγαρίσιας τζούρας).

Μη διστάσετε να πειραματιστείτε εδώ, περισσότερο VG θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα σύννεφα και λιγότερο χτύπημα στο λαιμό, ενώ η χρήση περισσότερης PG είναι ιδανική για μεταφορά ενώσεων γεύσης, διακριτής παραγωγής ατμών και χαμηλότερου ιξώδους.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι η VG και η PG σας είναι φαρμακευτικής ποιότητας.

Βήμα 2: Νικοτίνη

Οι περισσότεροι Mixers θα προσπαθήσουν να προσθέσουν νικοτίνη στα μείγματα τους. Εάν είστε καταναλωτής στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκη Ένωση, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε νικοτίνη με συγκέντρωση μεγαλύτερη από 20mg / ml, αλλά μην φοβάστε, η χρήση μπούστερ νικοτίνης για την κατασκευή DIY e-liquid είναι αρκετά απλή με την βοήθεια μια ηλεκτρονική αριθμομηχανής.

Και πάλι, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αξιόπιστες πηγές μόνο για τη νικοτίνη σας. Όλες τα πρέπει να είναι συμβατές με το TPD, ενώ οι εμπορικές συγκεντρώσεις είναι εύκολο να βρεθούν από μια σειρά αξιόπιστων χονδρεμπόρων.

Βήμα 3: Εξοπλισμός + Περιβάλλον

Πρέπει να φοράτε πάντα κάποια μορφή προστατευτικών γαντιών κατά την ανάμιξη του υγρού.

Το λατέξ μίας χρήσης ή οποιοδήποτε άλλο απολυμαντικό γάντι είναι καλύτερο, για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή με το δέρμα με νικοτίνη και άλλα συστατικά.

Θα πρέπει επίσης να αναμιγνύετε σε καθαρό περιβάλλον, σε επίπεδη επιφάνεια, για να βεβαιωθείτε ότι το τελικό προϊόν σας είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς ρύπους.

Υπάρχουν δύο συνήθεις τρόποι μέτρησης των συστατικών στο μείγμα σας. Και οι δύο είναι απλοί, αλλά η προτιμώμενη μέθοδος (μέτρηση κατά βάρος) έχει ελαφρώς υψηλότερο αρχικό κόστος. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την ανάμειξη με ελάχιστη επένδυση, ένα σετ σύριγγων ανοιχτών άκρων (που κυμαίνονται από 1-10 ml) θα λειτουργήσει καλά. Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να είναι χρονοβόρα και πολλοί νέοι mixers δεν έχουν εμπειρία με την ανάγνωση μικρών ζυγών σύριγγας, αλλά με την κατάλληλη προσοχή στη λεπτομέρεια, θα πρέπει να είστε ok.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακή ζυγαρια. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο γρήγορη και είναι επίσης πιο ακριβής.

Θα χρειαστείτε μια αξιόπιστη ζυγαριά για να συνδυάσετε σωστά αυτόν τον τρόπο με ακρίβεια έως 0,01 g και που δεν μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής.

Βήμα 4: Αρώμα

Υπάρχει αμέτρητος αριθμός αρωματικών ουσιών ποιότητας τροφίμων για μίξερ DIY e-liquid, αλλά είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με γνωστές μάρκες, καθώς μπορείτε εύκολα να βρείτε σημειώσεις γεύσης, “ταιριάσατα” και προτεινόμενες συγκεντρώσεις με αυτόν τον τρόπο.

Οι καλές μάρκες για πρώτη φορά περιλαμβάνουν Capella, Flavour Art, Inawera και The Perfumer’s Apprentice.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ισχύς μεταξύ κάθε μεμονωμένης γεύσης μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, οπότε φροντίστε να κάνετε κάποια έρευνα ή να αναμίξετε πολύ μικρές δοκιμαστικές παρτίδες εάν δεν είστε σίγουροι για το πόσο ισχυρό είναι το επιλεγμένο concentrate σας. Ποτέ μην αναμιγνύετε το υγρό με αρωματική ουσία με βάση το λάδι, καθώς αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία σας Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το περιεχόμενο ενός συμπυκνώματος, είναι καλύτερο να μην to διακυνδυνεύσετε.

Μπορείτε να δείτε περισότερα για τα αρώματα στο άρθρο μας Vape Basics: Δημιουργήστε το δικό σας υγρό αναπλήρωσης – αρωματικές ουσίες φιλικές για αρχάριους

Βήμα 5: Υπολογισμός + Μίξη

Τώρα που έχετε όλα τα απαραίτητα συστατικά, ήρθε η ώρα να υπολογίσετε τις ποσότητες και να κάνετε ανάμιξη.

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μίξης είναι ο Steam Engine. Απλώς εισαγάγετε όλες τις σχετικές τιμές και αυτό το εύχρηστο εργαλείο θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αναμίξετε το πρώτο σας μπουκάλι.

Βήμα 6: Ωρίμανση

Αφού αναμίξετε το πρώτο υγρό σας, μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να αρχίσετε αμέσως να το ατμίζετε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα λειτουργήσει, αλλά για βαρύτερες γεύσεις όπως επιδόρπια και έντονες γεύσεις εσπεριδοειδών, είναι καλύτερο να αφήσετε το υγρό σας να ωριμάσει, σε ένα δροσερό σκοτεινό μέρος. Μια εβδομάδα είναι ότι πρέπει για ένα απλό μείγμα φρούτων, ενώ τα σύνθετα επιδόρπια τείνουν να βελτιώνονται όσο περισσότερο ωριμάζουν.