Posted on Leave a comment

Πίνακας δημιουργίας 150 ml Ατμιστικού Υγρού με 30ml Aroma Concentrate.

Για 0 MG/ML Ατμιστικό υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg0ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση120ml
 Flavor Concentrate30ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού150ml
Για 3 MG/ML Ατμιστικό υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg22,50ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση97,50ml
 Flavor Concentrate30ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού150ml
Για 6 MG/ML Ατμιστικό υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg45ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση75ml
 Flavor Concentrate30ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού150ml
Για 9 MG/ML Ατμιστικό υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg67,50ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση52,50ml
 Flavor Concentrate30ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού150ml
Για 12 MG/ML Ατμιστικό υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg90ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση30ml
 Flavor Concentrate30ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού150ml
Για 15 MG/ML Ατμιστικό υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg112,50ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση7,50ml
 Flavor Concentrate30ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού150ml
Posted on Leave a comment

Πίνακας δημιουργίας 60 ml Ατμιστικού Υγρού με 12ml flavor concentrate.

Για 0 MG/ML Συγκέντρωση Νικοτίνης στο Ατμιστικό μας υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg0ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση48ml
 Flavor Shot12ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού60ml
Για 3 MG/ML Συγκέντρωση Νικοτίνης στο Ατμιστικό μας υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg9ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση39ml
 Flavor Shot12ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού60ml
Για 6 MG/ML Συγκέντρωση Νικοτίνης στο Ατμιστικό μας υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg18ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση30ml
 Flavor Shot12ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού60ml
Για 9 MG/ML Συγκέντρωση Νικοτίνης στο Ατμιστικό μας υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg27ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση21ml
 Flavor Shot12ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού60ml
Για 12 MG/ML Συγκέντρωση Νικοτίνης στο Ατμιστικό μας υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg36ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση12ml
 Flavor Shot12ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού60ml
Για 15 MG/ML Συγκέντρωση Νικοτίνης στο Ατμιστικό μας υγρό
  Νικοτινούχα Βάση 20 mg45ml
 Μη Νικοτινούχα Βάση3ml
 Flavor Shot12ml
 Συνολική ποσότητα ατμιστικού υγρού60ml
Posted on Leave a comment

Νόμος του Ohm Ένας κανόνας που όλοι οι ατμιστές πρέπει να γνωρίζουμε.

Όταν ξεκινήσατε το άτμισμα η τεχνολογία (π.χ. Vape Starter Kits) μας επέτρεψε να ατμίζουμε και να κάνουμε το χόμπυ μας χωρίς πολύ κόπο. Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζουμε να πειραματιζόμαστε με ποιό πολύπλοκα ατμιστικά κιτ; Ατμιστικά κιτ όπου οι ρυθμίσεις χρειάζονται να ρυθμίζονται με ακρίβεια; Ο υπολογισμός των αντιστάσεων μας είναι κρίσιμος, τόσο για την ασφάλεια μας όσο και για την απόλαυση του ατμίσματος μας έτσι σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε λεπτομερώς το νόμο του Ohm…

Όταν αρχίσετε να πειραματίζεστε με ποιό προχωρημένα ατμιστικά σετ οι τεχνικές σας γνώσεις θα χρειαστούν σίγουρα μια ώθηση για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας.

Η επιστήμη του ατμίσματος έχει τις ρίζες του στο νόμο του Ohm καθώς οι περίεργες εξισώσεις καθορίζουν λίγο πολύ την ένταση της γεύσης σας, την πυκνότητα και το μέγεθος των “σύννεφων” που παράγετε, τη θερμοκρασία του ατμού σας και κυριότερα την ασφάλεια σας.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να καταλάβετε τον νόμο του Ohm αφού είναι απλά μερικές απλές μαθηματικές σχέσεις. Φυσικά στην εποχή μας μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα κομπιουτεράκι για το νόμο του Ohm (υπάρχουν παρα πολά στο ίντερνετ), αλλά για εκείνους από εσάς που θα ήθελαν να κατανοήσουν καλύτερα την επιστήμη πίσω από το άτμισμα, παραθέτουμε την εξήγηση του νόμου του Ohm…

Γιατί θα πρέπει η ατμιστές πρέπει να γνωρίζουν τον νόμο του Ohm?

Για να το θέσουμε απλά, ο νόμος Ohm χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του ρεύματος, της τάσης και της αντίστασης σε οποιοδήποτε κύκλωμα. Το ατμιστικό σετ που έχετε στα χέρια σας είναι στην πραγματικότητα ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που λειτουργεί όπως κάθε άλλο, επιπρόσθετα η προσωπική σας συσκευή έχει πιθανώς μεταβλητές ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε καθεμία από αυτές τις πτυχές ξεχωριστά. Με την καλή κατανόηση του νόμου Ohm, μπορείτε επίσης να μάθετε για την ισχύ σε volt & Watt, που είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μέτρησης της απόδοσής της συσκευής σας. Εκτός από τις επιδόσεις, η γνώση του νόμου του Ohm μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ασφάλεια και να αποφύγετε τυχόν επικίνδυνες ενέργειες.

Ρεύμα, τάση, αντίσταση και ισχύς

Πριν αρχίσουμε να εξηγούμε τον νόμο του Ohm, ας ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά που αποτελούν μέρος του και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το άτμισμα σας:

  • Current (I) – Αυτό μετράται σε Αμπέρ (A) και μπορεί να θεωρηθεί ως ο ρυθμός με τον οποίο το φορτίο ρέει μέσω μιας επιφάνειας (όπως ένα καλώδιο). Το ρεύμα είναι αυτό που εμείς παραδοσιακά θεωρούμε ως ηλεκτρισμό – η κίνηση των ηλεκτρονίων μέσω καλωδίων που δίνουν τη δυνατότητα στις ηλεκτρονικές συσκευές σας να λειτουργούν (συμπεριλαμβανομένου της ατμιστικής συσκευής σας).
  • Τάση (V) – Η τάση μετράται σε Volts (V) και περιγράφεται ως η διαφορά φόρτισης μεταξύ δύο σημείων (όπως οι θετικοί και αρνητικοί ακροδέκτες της μπαταρίας σας). Μια υψηλότερη τάση μεταξύ δύο σημείων σημαίνει ότι μπορεί να αποκτηθεί περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα φόρτισης σε σύγκριση με το αν ταξιδεύει σε χαμηλότερη τάση. Ορισμένες από τις συσκευές που είναι διαθέσιμες σήμερα έχουν ρύθμιση μεταβλητής τάσης, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς η αλλαγή της τάσης θα αλλάξει τη συνολική απόδοση της συσκευης σας.
  • Αντίσταση (R) – Αυτό μετράται σε Ohms (Ω) και μπορεί να περιγραφεί ως η τάση ενός υλικού να αντισταθεί στη ροή του φορτίου (ρεύμα). Μία χαμηλότερη αντίσταση θα επιτρέψει στα σωματίδια ηλεκτρονίων να ρέουν μέσω ενός κυκλώματος πολύ πιο γρήγορα και ευκολότερα από ό, τι σε σύγκριση με υψηλότερη αντίσταση. Το μέγεθος της αντίστασης στο κύκλωμά σας έχει προφανώς αντίκτυπο στην ποσότητα ισχύος που εξέρχεται από τη συσκευή σας. Πολλοί ατμιστές είναι εξοικειωμένοι με την τάση του “sub ohm vaping”, το οποίο περιλαμβάνει τη άτμισμα με μια συνολική αντίσταση μικρότερη από ένα ohm. Η χαμηλότερη αντίσταση αυξάνει την ποσότητα ισχύος που απελευθερώνεται στη συσκευή σας. Τα αποτελέσματα της κατοχής περισσότερης δύναμης στη συσκευή σας συζητούνται παρακάτω.
  • Ισχύς (P) – Μετρούμενο σε Watt (W), η ηλεκτρική ισχύς (P) σε ένα κύκλωμα είναι η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται ή παράγεται μέσα σε ένα κύκλωμα. Η κατανάλωση ενέργειας επηρεάζει σημαντικά τα παραγώμενο ατμό απο την συσκευή σας. Περισσότερη ισχύς σημαίνει ότι το ρεύμα μετακινείται πιο γρήγορα μέσα από την αντίσταση μας, θερμαίνοντας την ταχύτερα και δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερα, θερμότερα και πιο γευστικά “σύννεφα” ατμού σε κάθε μας εισπνοή-εκπνοή.

Ο νόμος του Ομμ

Ονομάστηκε από τον άνθρωπο που το ανακάλυψε, ο Georg Ohm, ο νόμος του Ohm ασχολείται με τη σχέση μεταξύ τάσης, ρεύματος και αντίστασης σε οποιοδήποτε κύκλωμα DC (συνεχούς ρεύματος). Ο νόμος δηλώνει ότι σε μια σταθερή θερμοκρασία, το ηλεκτρικό ρεύμα που ρέει μέσω μίας σταθερής γραμμικής αντίστασης (όπως ενός καλωδίου) είναι άμεσα ανάλογο προς την τάση που εφαρμόζεται απέναντι αυτού και επίσης αντιστρόφως ανάλογη προς την αντίσταση. Αυτή η εξίσωση μπορεί να γραφτεί ως εξής:

I = V / R

Μπορείτε επίσης να το δείτε οπτικά χρησιμοποιώντας το τρίγωνο νόμου του Ohm:

Με την αναδιάταξη της εξίσωσης και με την τοποθέτηση αριθμών μπορείτε να υπολογίσετε όλες τις παραμέτρους του ατμισματός σας.

Τι σημαίνει αυτό στο άτμισμα μου;

Ο νόμος δηλώνει ότι αν κρατήσετε σταθερή την τάση σας και μειώσετε την αντίσταση σας, θα αυξήσετε το ρεύμα και πιο πολύ ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα την τροφοδότηση της αντιστασης του ατμοποιητή μας με περισσότερη ισχύ. Περισσότερη ισχύς σημαίνει ότι τα πηνία μπορούν να ζεσταθούν γρηγορότερα, να εξατμίσουν ταχύτερα το υγρό και συνεπώς να παράγουν μεγαλύτερο όγκο και ποσότητα ατμού. Αυτή είναι η ιδέα που δημιούργησε την τάση του sub ohm vaping.

Με την εξέταση αυτών των εξισώσεων μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι μπορείτε να αυξήσετε το ρεύμα αυξάνοντας την τάση (Voltage). Έτσι, αναρωτιέστε πιθανώς γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο πιο ισχυρές μπαταρίες αντί να μειώσουμε την αντίσταση. Η ποσότητα των Αμπέρ που μπορούν να περάσουν μέσω της συσκευής σας είναι περιορισμένη. Επομένως, για να αυξήσετε πραγματικά την ισχύ του ρεύματος που περνάει μέσα για τη συσκευή σας, θα πρέπει να μειώσετε την αντίσταση του κυκλώματος.

Επέκταση του νόμου του Ohm – Το τρίγωνο ισχύος

Η ηλεκτρική ισχύς (P) σε ένα κύκλωμα είναι η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται ή παράγεται μέσα σε ένα κύκλωμα. Η ισχύς είναι το προϊόν της τάσης πολλαπλασιασμένο με το ρεύμα με τη μονάδα μέτρησης να είναι το Watt (W). Η εξίσωση γράφεται ως εξής:

P= I x V

Μπορείτε επίσης να το δείτε οπτικά με την παρακάτω εικόνα:

Όπως και με το τρίγωνο νόμου του Ohm, τα στοιχεία στο τρίγωνο ισχύος αντιπροσωπεύουν επίσης τη θέση τους στους τρεις πιθανούς τύπους και μπορούν συνεπώς να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε αυτά τα στοιχεία (εάν έχετε 2 απο τα 3 στοιχεία του τριγώνου μπορείτε πολύ εύκολα να υπολογίσετε το 3ο).

Τι σημαίνει αυτό στο άτμισμα μου;

Όπως και με την αύξηση του ρεύματος, η αύξηση της ισχύος της συσκευής σας θα σας επιτρέψει να εξατμίζετε το ατμιστικό σας υγρό με πολύ ταχύτερο ρυθμό. Οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει ότι το “χτύπημα” με μια ισχυρή μπαταρία και ένα ατμοποιητή χαμηλής αντίστασης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξηθεί η παραγωγή ατμού. Πριν πάτε “ΩΩΩΩ! Δεν υπάρχει αντίσταση σε αυτόν τον τριγωνικό τύπο ισχύος “, πρέπει να σημειώσετε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές εξισώσεις που δείχνουν τη σχέση μεταξύ ισχύος, τάσης, αντίστασης και ρεύματος. Αυτό μας φέρνει στο γράφημα του νόμου του Ohm.

Γράφημα του νόμου του Ohm

Για να μας μπορέσουμε να κατανοήσουμε περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των διαφορετικών αξιών, μπορούμε να πάρουμε τις εξισώσεις του νόμου Ohm που συζητήσαμε πιο πάνω για την εύρεση της τάσης, του ρεύματος, της αντίστασης και της δύναμης και να τις συνοψίσουμε σε ένα απλό και εύκολα κατανοητό διάγραμμα.

Συνοψίζοντας

Τα παραπάνω είναι πιθανότατα πολλά να επεξεργαστείτε με την πρώτη ανάγνωση, οπότε ας το συνοψίσουμε όλα. Με απλά λόγια, ο νόμος του Ohm δηλώνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το ρεύμα και τη δύναμή του ατμίσματος σας ρυθμίζοντας την αντίσταση και την τάση της συσκευής σας. Εάν αυξήσετε την τάση σας ή μειώσετε την αντίσταση, θα αυξήσετε το ρεύμα και περισότερο ρεύμα σημαίνει περισσότερη ισχύ. Περισσότερη ισχύς σημαίνει περισσότερος ατμός, ποιο ζεστός ατμός με περισότερη γεύση.

Posted on Leave a comment

Νικοτίνη απο το Α ως το Ω…

Εισαγωγή

Το άτμισμα έχει πολλές χρήσεις. Παραδείγματος χάριν, υπάρχουν χρήστες που θέλουν μια συσκευή για να προσλαμβάνουν CBD (καναβιδιόλη) ή νικοτίνη, ενώ άλλοι χρήστες αναζητούν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να σταματήσουν το κάπνισμα ή απλώς να ατμίζουν υγρά χωρίς νικοτίνη. Όλες αυτές οι επιλογές είναι απολύτως κατανοητές. Ειδικότερα, οι χρήστες που αναζητούν έναν αποτελεσματικό τρόπο διακοπής του καπνίσματος ή έναν αποτελεσματικό τρόπο παρακολούθησης και ελέγχου της πρόσληψης νικοτίνης. Για να ελέγχετε την πρόσληψη νικοτίνης σας ουσιαστικά πρέπει να τιθασεύσετε και να ελέγξετε την εξάρτηση σας από τη νικοτίνη. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα “πρόγραμμα” για να μειώσετε, βήμα προς βήμα, τη λήψη νικοτίνης στον οργανισμό σας. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ελέγχετε την πρόσληψη νικοτίνης; Επειδή η νικοτίνη είναι μια πολύ εθιστική ουσία. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε σε αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης και ποια είναι η συνιστώμενη δόση ανάλογα με την ημερήσια πρόσληψη νικοτίνης του οργανισμού σας.

Τι Είναι η Νικοτίνη;

Η νικοτίνη είναι μια ουσία που έχει διεγερτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Επιπλέον, η νικοτίνη (καπνός) θεωρείται μία από τις πιο εθιστικές ουσίες, αν όχι η πιο εθιστική.

Ωστόσο, δεν είναι όλα αρνητικά για τη νικοτίνη. Για παράδειγμα, η νικοτίνη είναι μια ευεργετική ουσία για την πρόληψη ή τον μετριασμό διαφόρων ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις αρνητικές επιπτώσεις που συνδέονται με τον καπνό προκαλούνται από πίσσα που σχετίζεται με την καύση των φύλλων καπνού.

Ιστορία του Καπνού

Η νικοτίνη πήρε το όνομά της από τον Γάλλο πρεσβευτή του 17ου αιώνα στην Πορτογαλία Jean Nicot. Το nicotiana tabacum είναι ένα ενδημικό φυτό της Αμερικανικής Ηπείρου. Επιπλέον, είναι ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι από την κοιλάδα του Μισισιπή μέχρι την Γη του Πυρός (Tierra del Fuego), όλοι οι ιθαγενείς της Αμερικής, έτρωγαν ή καπνίζουν αυτό το φυτό, καθώς θεωρούνταν το πιο ιερό φυτό στην ήπειρο. Για παράδειγμα, πολλές τελετές ή ιερές τελετουργίες χρησιμοποιούσαν τον καπνό είτε καπνίζοντας τον είτε σαν φυτό Επιπλέον, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Κολόμβο, “η εισπνοή του καπνού που βγάζούν αυτά τα φύλα προκαλεί υπνηλία και εθισμό, αν και φαίνεται ότι εμποδίζει τους Ινδιάνους να αισθάνονται κόπωση”. Με άλλα λόγια, ένα φάρμακο που τους “νυστάζει” και καταπολεμά την κόπωση ταυτόχρονα. Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε δίκιο! Είναι αλήθεια ότι ο καπνός συνδυάζει ηρεμιστικά και διεγερτικά αποτελέσματα.

Σε τι Χρησιμοποιείται η Νικοτίνη

Λόγω των ηρεμιστικών και διεγερτικών ιδιοτήτων του, ο καπνός μπορεί να ηρεμήσει ή να τονώσει τον χρήστη ανάλογα με παράγοντες όπως ο τρόπος εισπνοής του χρήστη (για παράδειγμα, γρήγορες ή αργές εισπνοές). Παρ’ όλα αυτά, ίσως αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι ο καπνός χρησιμοποιείται στα φυτά (Καπνός, ντομάτα, μελιτζάνα) ως φυσικό εντομοκτόνο, καθώς είναι πολύ τοξικό για τα έντομα και τα καρκινοειδή (καβούρια, αστακούς κ.λπ.).

Επιδράσεις της νικοτίνης στην υγεία

Γνωρίζουμε ότι ο καπνός έχει τόσο διεγερτικές όσο και χαλαρωτικές ιδιότητες, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποιες παρενέργειες στο σώμα σας. Για παράδειγμα, αλλάζει τα επίπεδα καρδιακού ρυθμού και ινσουλίνης.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ νικοτίνης και καρδιακής νόσου. Για παράδειγμα, εάν η πίσσα και άλλες καρκινογόνες ουσίες δεν υπάρχουν στον καπνό, τότε έχουμε τα θετικά αποτελέσματα της νικοτίνης αλλά χωρίς τις αρνητικές ουσίες που προκαλούν πολλές αρνητικές παρενέργειες. Με άλλα λόγια, η νικοτίνη είναι απλά ένα διεγερτικό όπως η καφεΐνη.

Για παράδειγμα, η νικοτίνη αυξάνει την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές μελέτες που έχουν βρει θετική επίδραση της νικοτίνης στη μείωση της έλλειψης προσοχής και της διαταραχής υπερκινητικότητας (ADHD). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11519638

Ποια είναι η ημερήσια συνιστώμενη δόση για τον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης στον οργανισμό σας;

Δεν είναι εύκολο να ελέγξετε την επιθυμία σας για νικοτίνη. Πρώτον, για να ελέγξετε τη λήψη νικοτίνης σας, σας συνιστούμε να μεταβείτε από το κάπνισμα σε άλλα λιγότερο επιβλαβή προϊόντα νικοτίνης.

Για παράδειγμα, το άτμισμα σας βοηθά να ελέγχετε την πρόσληψη νικοτίνης και είναι πολύ πιο εύκολο να μεταβείτε στο άτμισμα σε σχέση με άλλα προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης όπως τσίχλες νικοτίνης. Επιπλέον, ο ατμός μοιάζει με τον καπνό του τσιγάρου και ο χρήστης διατηρεί την μηχανική κίνηση – συνήθεια που κάνει το χέρι για να βάλει το τσιγάρο στο στόμα και από το στόμα με την εισπνοή στους πνεύμονες.

Επιπλέον, το άτμισμα έχει υγρά αναπλήρωσης με διαφορετικές συγκεντρώσεις νικοτίνης, που κυμαίνονται από 3 mg / ml, 6 mg / ml, 12 mg / ml και 18 mg / ml με ορισμένους υγρά να περιέχουν συγκεντρώσεις 24 mg / ml. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές συγκεντρώσεις που θα σας βοηθήσουν στον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης σας.

Μπορείτε επίσης να μειώσετε προοδευτικά τη λήψη νικοτίνης. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσετε τη σωστή στρατηγική που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τη λήψη νικοτίνης στον οργανισμό σας.

Άτμισμα για τον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης: Η σωστή συγκέντρωση νικοτίνης

Μελέτες έχουν δείξει ότι το άτμισμα είναι η καλύτερη μέθοδος για να βοηθηθεί ένας ενήλικος να σταματήσει το κάπνισμα (https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2737916). Η καλύτερη εναλλακτική λύση για να σταματήσετε μια επικίνδυνη συνήθεια που είναι η κύρια αιτία των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Πρώτον, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή συγκέντρωση νικοτίνης. Διαφορετικά, διακινδυνεύετε την επιθυμία για τσιγάρο! Με άλλα λόγια, οι χαμηλές συγκεντρώσεις νικοτίνης θα αυξήσουν τις πιθανότητές σας να επιστρέψετε στο κάπνισμα προκειμένου να λάβετε την καθημερινή σας δόση νικοτίνης.

Επομένως, για να ελέγξετε την πρόσληψη νικοτίνης σας, πρέπει να ξεκινήσετε με τη σωστή δόση! Αυτό σημαίνει ότι αν είστε καπνιστής των 20+ τσιγάρων, θα πρέπει να ξεκινήσετε με συγκεντρώσεις νικοτίνης από 12 mg / ml έως 18 mg / ml ή υψηλότερες.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν είστε ένας βαρύς καπνιστής, η επιλογή μιας πολύ υψηλής συγκέντρωσης νικοτίνης μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα. Για παράδειγμα, πιθανώς να βήξετε ή να νιώσετε ένα “γρατζούνισμα” στο λαιμό με πολύ υψηλή συγκέντρωση νικοτίνης.

Όπως μπορείτε να δείτε, για τον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης σας είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε και να χρησιμοποιείτε υγρά με τη σωστή συγκέντρωση νικοτίνης για να αποφύγετε την υποτροπή σε παλιές κακές συνήθειες…

Τύποι ατμιστικών υγρών νικοτίνης

Υπάρχουν πολλοί τύποι ατμιστικών υγρών που διατίθενται στην αγορά. Από 0 mg / ml έως πολύ ισχυρά άλατα νικοτίνης που περιέχουν έως και 50 mg / ml.

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ακούσει τους όρους “Άλατα Νικοτίνης” ( “nicotine salts”) και “Νικοτινούχα Βάση” (“Nicotine Base”). Σε γενικές γραμμές τα ποιό διαδεδομένα υγρά ατμίσματος στην αγορά είναι αυτά που στηρίζονται στην νικοτινούχα βάση.

Αυτή η μορφή νικοτίνης είναι πολύ καθαρή και το PH της είναι στην περιοχή 7-8, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια ουσία τύπου βάσης. Επιπλέον, το pH του επηρεάζει τη γεύση και την αίσθηση που προσφέρει. Με άλλα λόγια, η νικοτίνουχα βάση είναι ποιο “τραχιά” από τα άλατα νικοτίνης.

Από την άλλη πλευρά τα άλατα νικοτίνης έχουν την ίδια χημική σύσταση με την νικοτίνη που συναντάμε στα φύλα του καπνού. Επιπλέον, το PH τους είναι χαμηλότερο από το ph που συναντάμε στις νικοτινούχες βάσεις. την ελεύθερη βάση νικοτίνης PH. Συνοψίζοντας, τα άλατα νικοτίνης δεν είναι τόσο σκληρά στο λαιμό όσο οι νικοτινούχες βάσεις και σαν αποτέλεσμα το φαινόμενο του “γρατζουνίσματος στο λαιμό” θα είναι ποιο ασθενές.

Οι περισσότεροι ατμιστές (όντας πρώην καπνιστές) αναζητούν το γρατζούνισμα (throat hit) που προσφέρουν οι νικοτινούχες βάσεις. Ωστόσο, τα άλατα νικοτίνης έχουν υψηλότερες διαθέσιμες περιεκτικότητες νικοτίνης που μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 50 mg / ml.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης. Καταρχάς, θα ήθελα να επισημάνω τη σημασία της επιλογής της σωστής δύναμης νικοτίνης… εάν ατμίζετε νικοτινούχα υγρά που δεν παρέχουν ικανοποιητική ποσότητα νικοτίνης, έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψετε στο κάπνισμα.

Εάν είστε ένας βαρύς καπνιστής των 20+ τσιγάρων, θα πρέπει να ξεκινήσετε με συγκεντρώσεις νικοτίνης από 12 mg / ml έως 18 mg / ml ή υψηλότερες. Και με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να μειώσετε σταδιακά τη συγκέντρωση νικοτίνης στα ατμιστικά υγρά σας.

Τέλος το άτμισμα είναι μια καλή λύση για τον έλεγχο της πρόσληψης νικοτίνης στον οργανισμό μας, χωρίς όμως τις παρενέργειες που προκαλεί η καύση του καπνού (προϊόντα καπνίσματος). Επιπρόσθετα, πρόσφατες μελέτες έχουν βρει ότι το άτμισμα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα.