HHC

Ως κανναβινοειδή ορίζονται οι φυσικές ενώσεις που συναντώνται στο φυτό Cannabis Sativa. Οι διαθέσιμες παραλλαγές των κανναβινοειδών είναι πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη (D9-THC), που αποτελεί το βασικό ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης, την κανναβιδιόλη (CBD), την κανναβινόλη και την τετραϋδροκανναβιβαρίνη.

Τι είναι το (Hydroxy)hexahydrocannabinol ή HHC εν συντομία;
Το HHC αποτελεί συντομογραφία του Hydroxyhexahydrocannabinol ή πιο απλά Hexahydrocannabinol. Πρόκειται για ένα κανναβινοειδές, το οποίο έχει φυσική προέλευση από την κάνναβη, αλλά εντοπίζεται σε ίχνη συγκεντρώσεων μόνο. Στην ουσία πρόκειται για μια ημι-συνθετική υδρογονωμένη ένωση, την οποία δημιούργησε για πρώτη φορά ο Αμερικανός χημικός Roger Adams το 1944. Η δημιουργία της συνέβη με την προσθήκη μορίων υδρογόνου στη δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη, καθώς η υδρογόνωση μπορεί να τροποποιεί τη δομή του δέλτα 9 THC μέσω της αντικατάστασης ενός διπλού δεσμού με δύο άτομα υδρογόνου.

Πώς γίνεται η παραγωγή του HHC;
Αρχικά, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως, λόγω του ότι το HHC το βρίσκουμε στην κάνναβη μόνο σε ίχνη, δεν μπορούμε να έχουμε επαρκή εξαγωγή από το φυτό. Είναι σαφές, λοιπόν, πως το σύνολο του HHC που διατίθεται προς πώληση προέρχεται αναπόφευκτα από συνθετικές διαδικασίες οι οποίες συμβαίνουν στο εργαστήριο, κυρίως μέσω της διαδικασίας μετατροπής του THC.
Το HHC παράγεται μέσω μιας διαδικασίας, της υδρογόνωσης. Η υδρογόνωση έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για να μετατραπεί το φυτικό έλαιο σε μαργαρίνη και λαμβάνει χώρα στο εργαστήριο, όπου το συμπυκνωμένο THC υποβάλλεται, αρχικά, σε υψηλή πίεση. Η διαδικασία περιλαμβάνει, επιπλέον, έναν καταλύτη με αδρανή μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, παλλάδιο και νικέλιο. Τέλος, κατά την υδρογόνωση, συμβαίνει η τροποποίηση της δομής του Δ9-THC, με την αντικατάσταση του διπλού δεσμού στη δομή της από άτομα υδρογόνου. Μέσω της διαδικασίας αυτής, το μοριακό βάρος του δεσμού αλλάζει και ταυτόχρονα γίνεται πιο σταθερό.
Με τη μέθοδο αυτή σχηματίζεται το HHC που βρίσκουμε στο εμπόριο, το οποίο αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, μια ημισυνθετική ένωση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα και η ισχύς του κανναβινοειδούς, στην ουσία τους, δεν μεταβάλλονται μέσα από τη διαδικασία αυτή.

Μπορεί να σε ανεβάσει το HHC;
Η λήψη του HHC, όπως συμβαίνει και με το THC, μπορεί όντως να δημιουργήσει μια ευχάριστη αίσθηση. Ωστόσο, αυτό το αίσθημα ευφορίας διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό και μπορεί να έχει διάρκεια από 2 μέχρι και 3 ώρες. Η διάρκεια έρχεται ως αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως η ποσότητα, το πώς επεξεργάζεται το σώμα το HHC, η συχνότητα της λήψης HHC και αν συνδυάζεται ή όχι με άλλα προϊόντα.
Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί παρόμοια αποτελέσματα με αυτά που δίνει η λήψη συμβατικών προϊόντων με THC, αν και το HHC δεν είναι τεχνικά THC.
Μερικά από τα πιο συνηθισμένα αποτελέσματα είναι τα εξής:
αισθήματα ευφορίας
αισθήματα ευτυχίας
αυξημένη ενέργεια
αυξημένη θερμοκρασία σώματος
αυξημένος καρδιακός ρυθμός

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί περιγράφονται περισσότερο ως χαλαρωτικά, παρά ως διεγερτικά, και παρόμοια με το δέλτα 8.
Παρά το γεγονός ότι το HHC μοιάζει πολύ με το THC, οπότε πιθανότατα να έχει και αυτό τα περισσότερα από τα οφέλη του THC, οι μελέτες που θα μας δώσουν το πλήρες δυναμικό του HHC βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Ωστόσο, πρέπει να ξεχωρίσουμε μια μελέτη που έγινε σε αρουραίους σχετικά με τη βήτα-HHC, η οποία απέδειξε πως το HHC έχει σημαντικά αναλγητικά οφέλη.

Δημιουργεί παρενέργειες η λήψη του HHC;
Όπως προαναφέρθηκε, οι μελέτες σχετικά με το HHC βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Το παρόμοιο προφίλ του με το THC, συνδυαστικά και με τις μαρτυρίες των μέχρι τώρα χρηστών, μας επιτρέπει να αναφέρουμε με μια σχετική ασφάλεια τις εξής ανεπιθύμητες παρενέργειες:
ξηροστομία
ξηροφθαλμία
κόκκινα μάτια
λιγούρα
γρήγορος καρδιακός ρυθμός

Τα οφέλη του HHC
Η αναλγητική δράση του HHC, που μειώνει την αίσθηση του πόνου και ρυθμίζει τις διαταραχές στον ύπνο, είναι κάτι που προκύπτει συνεχώς από τις μελέτες. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει πως η αναλγητική του δράση μπορεί να είναι ισχυρότερη και από το Δ-8 THC ή το Δ-9 THC. Η συγκεκριμένη χημική ένωση φαίνεται πως διαθέτει μεταξύ άλλων και αντικαρκινική δράση.

Επιγραμματικά, τα οφέλη που έχουν προκύψει από τη χρήση ανθών κάνναβης HHC είναι τα εξής:
βελτίωση της διαδικασίας του ύπνου
μείωση του πόνου
βελτίωση της διάθεσης
ελαχιστοποίηση της υπερβολικής σκέψης
ρύθμιση της όρεξης
βελτίωση της διαδικασίας της πέψης
άμεση ανακούφιση από το άγχος
μείωση αισθήματος κούρασης

Τι πρέπει να προσέξεις πριν προβείς σε αγορά προϊόντων HHC
Είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις, προτού αγοράσεις κάποιο προϊόν με HHC, να πρόκειται για πιστοποιημένο προϊόν από κάποια εγγυημένη εταιρεία. Η παγκόσμια αγορά είναι υπερφορτωμένη με προϊόντα χαμηλής ποιότητας, τα οποία δεν προέρχονται από αξιόπιστες εταιρείες και δεν είναι πιστοποιημένα. Δώσε προσοχή, πριν κάνεις την αγορά σου, ώστε να μην αποκτήσεις ένα προϊόν από μια τυχαία εταιρεία, στο οποίο δεν υπάρχουν αναφορές στον τομέα της κάνναβης ή αποτελεί προϊόν μαύρης αγοράς. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν επιζήμιο απλώς για την τσέπη σου, αλλά δυνητικά επικίνδυνο για την υγεία σου.

Η σωστή – συνιστώμενη δόση HHC
Όταν πρόκειται για κάποια ψυχοδραστική ουσία, δεν υπάρχει σωστή δόση για όλους ανεξαιρέτως. Η ηλικία, το βάρος και τα επίπεδα ανοχής είναι κάποιοι από τους παράγοντες που διαμορφώνουν τη συνιστώμενη για κάθε άνθρωπο δόση.
Το επίπεδο ανοχής σε κάποιον που δεν έχει χρησιμοποιήσει ξανά HHC είναι φυσικά άγνωστο, αλλά ως γενικό οδηγό μπορεί να κρατήσει πως η ισχύς του κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο πιο ήπιο υψηλό του δέλτα 8 (D8) και το πιο έντονο δέλτα 9 THC (D9). Συστήνεται σε όλους τους χρήστες να ξεκινούν πάντα από το χαμηλό επίπεδο. Συνήθως, η δοσολογία delta 8 ακολουθεί την εξής λογική:
Χαμηλή δόση: 10 – 20 mg ανά μερίδα
Μέτρια δόση: 20 – 50 mg ανά μερίδα
Βαριά δόση: 50 – 100 mg ανά μερίδα.

Για έμπειρους χρήστες του δέλτα 8 μια δόση HHC, ίση με τις δόσεις δέλτα 8 που λαμβάνουν συνήθως, είναι εντάξει, αλλά για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια προτείνεται η έναρξη με λήψη μιας ελαφρώς χαμηλότερης δόσης. Για πλήρως αρχάριους στη λήψη THC και κανναβινοειδών συνολικά, μια μικρή ποσότητα ή ίσως ακόμη και μικροδόση (1–2 mg), είναι η ιδανική αρχή και σιγά – σιγά μπορεί να έρθει η σταδιακή αύξηση της δόσης.

Σε ποσοστό 80% το HHC θεωρείται εξίσου ισχυρό με το δέλτα-9-THC, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του HHC από άτομα με χαμηλή ανοχή στο THC. Για αρχή, θα ήταν καλό να μην γίνεται υπέρβαση των 3-5 mg, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις σε σώμα και μυαλό.

Σε ποιες μορφές διατίθεται το HHC;
Το HHC έχει μοναδικές ιδιότητες, με βασική τη μεγάλη διάρκεια ζωής του και, κατά συνέπεια, των προϊόντων στα οποία περιέχεται. Για τον λόγο αυτό, το HHC υπάρχει πλέον στην αγορά σε διάφορα προϊόντα, τα οποία είναι τα εξής:
HHC Άνθη Κάνναβης
HHC Ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης
HHC Infused Hash (Charas / Choco)
HHC Gummy Bears

Επιμέρους χαρακτηριστικά των προϊόντων HHC
Κάθε ένα από τα προϊόντα που περιέχουν HHC μπορούν να μας χαρίσουν τα μοναδικά οφέλη του κανναβινοειδούς. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος HHC, όπως και με οποιοδήποτε βιομηχανικό ή φαρμακευτικό προϊόν κάνναβης, ο χρόνος δράσης ενδέχεται να διαφέρει.
Η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, HHC Charas (Choco) και η χρήση λουλουδιών από κάνναβη φαίνεται πως δίνει το πιο άμεσο αποτέλεσμα, μόλις σε λίγα λεπτά. Το λάδι χρειάζεται 15 με 30 λεπτά για να δράσει, ενώ το HHC σε βρώσιμη μορφή (σνακ και λιχουδιές) δίνει αποτελέσματα σε διάστημα 30 λεπτών με 2 ώρες μετά την κατανάλωση των φαγώσιμων προϊόντων.

Γνώρισε σήμερα το HHC, το ευεργετικό κανναβινοειδές, και βάλε στην καθημερινότητά σου τα προϊόντα του από τα μεγαλύτερα brands στον χώρο. Επωφελήσου από τις μοναδικές του ιδιότητες και δες βελτίωση σε διάφορα επίπεδα!

HHC
Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.