Home » Κανένας λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες ατμιστές– Παράνομα προϊόντα η αιτία της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας (Σ.Ε.Ε.Π.Α.)

Κανένας λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες ατμιστές– Παράνομα προϊόντα η αιτία της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας (Σ.Ε.Ε.Π.Α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/8/2019

ΘΕΜΑ: Κανένας λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες ατμιστές– Παράνομα προϊόντα η αιτία της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας

Πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με πνευμονοπάθεια που οδήγησε περίπου 100 Αμερικανούς που είχαν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά τσιγάρα στο νοσοκομείο, ανησύχησε τους Έλληνες ατμιστές. Πάνω στην προσπάθεια προσέγγισης αναγνωστών χρησιμοποιήθηκαν ακόμη μια φορά τρομακτικοί τίτλοι που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Εμείς στον ΣΕΕΠΑ, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους Έλληνες ατμιστές για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με αυτή τη «μυστηριώδη» ασθένεια. Ρεπορτάζ του επιστημονικού περιοδικού Inverse αποκάλυψε ότι τα κρούσματά της συνδέονται με χρήση υγρών αναπλήρωσης στα οποία είχε προστεθεί έλαιο ινδικής κάνναβης (όχι CBD), της Αμερικανικής “εταιρείας” Dank Vapes, τα οποία πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι αυτή η εταιρεία είναι στην πραγματικότητα μια εταιρεία «φάντασμα» καθώς ισχυρίζεται ότι εδρεύει στην Καλιφόρνια αλλά δεν έχει εκδοθεί ποτέ άδεια λειτουργίας στα στοιχεία της.

Ο Μαρκ Χοάσι, ιδρυτής εφαρμογής που επικεντρώνεται στην κάνναβη, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα μπουκάλια είναι φτιαγμένα από τυχαίους ανθρώπους στο γκαράζ τους. Τα υγρά ατμίσματος όπως της Dank Vapes που κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά, δεν καλύπτονται από τους ισχύοντες κανονισμούς γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρχουν άγνωστες και δυνητικά επιβλαβείς ουσίες. Οι χρήστες τέτοιων προϊόντων δεν είναι θύματα του ατμίσματος αλλά θύματα της προσπάθειας να προμηθευτούν φθηνά μεν, απαγορευμένα ωστόσο προϊόντα, με ελκυστική συσκευασία, σε πολύ χαμηλή τιμή. Όλα αυτά σε μια χώρα που δεν έχει αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση η Ελλάδα.

Ο ΣΕΕΠΑ παρακολουθεί όλες τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το άτμισμα και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπορεί να εγγυηθεί ότι οι εταιρείες μέλη του προσφέρουν πάντα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα στους Έλληνες ατμιστές. Προϊόντα που έχουν κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Προϊόντα που πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες και από αυτές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η «μυστηριώδης πνευμονοπάθεια» δεν απειλεί τους ατμιστές. Η συστηματική και ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση απειλεί τους καταναλωτές και οικοδομεί σύγχυση στους καπνιστές της Ελλάδας.

One comment

  1. kkazantz.android

    To CDC (Center for Disease Control) της Αμερικής όπου έχουν σημειωθεί οι 11 θάνατοι απο την “νοσο των ατμιστων” επιβεβαίωσε (αυτο που οι περισσότεροι Αμερικανοί χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου γνώριζαν είδη (μια και οι θάνατοι και δηλητηριάσεις συμβαίνουν μονο στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου)) δίνοντας στην δημοσιότητα τα ονόματα των εταιριών και προϊόντων που οι χρήστες χρησιμοποιούσαν και δηλητηριαστηκαν… Τα εν λογο προϊόντα ειναι γεμάτα με χασισελαιο THC που δεν έχει καμία σχέση με το νικοτινουχο υγρο ατμισματος.
    Αυτό που κανενας δεν λέει ειναι οτι αφου οι Αμερικανοί ειναι τοσο ευαίσθητοι για τους 11 θανάτους από την “νόσο των ατμιστων” για τους 480.000 θανάτους τον χρόνο που εχουν στην χώρα τους απο την “νόσο των καπνιστων” τι πρέπει να κάνουν; πυρηνικό πόλεμο;;;;; Τα καλά και συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση